ReizenXpert

De naam zegt het al

Vrouwen en reizen

Waarom nemen vrouwen altijd veel spullen mee op reis?

Het is algemeen bekend dat vrouwen meer spullen meenemen op reis dan mannen. De koffers puilen uit en vaak wordt het toegestane gewicht overschreden. Vrouwen hebben hier vaak slechte excuses voor en mannen irriteren zich eraan. Nu is het eindelijk onderzocht waarom vrouwen veel spullen mee op reis nemen.


Op vakantie

Het verschil in koffers is vooral op vakantie vaak groot tussen mannen en vrouwen. Vrouwen sjouwen een uitpuilende koffer mee, terwijl een man al genoeg heeft aan een kleine rugzak met de belangrijkste kleren, bij wijze van spreken.

De voorbereiding

Een opvallend feitje is dat vrouwen veel beter voorbereid op reis gaan dan mannen. Dit is vooral terug te zien in de toilettas. Spulletjes en middeltjes als diareeremmer, paracetamol en condooms zijn dingen waar de vrouw aan denkt. Ook bij camera’s telefoons en andere elektronische apparaten is de vrouw het die hierin het voortouw neemt.

Vrouwen pakken daarbij ook nog eens veel meer kleding in. Een vrouw neemt als snel 20 kilo aan bagage met zich mee. Mannen kunnen het gemiddeld al redden met 15 kilo. Wel nemen mannen weer veel meer handbagage mee dan vrouwen.

Ook al ver voor het spullen pakken neemt de vrouw het voortouw. In meer dan de helft van de gevallen wordt de vakantie geboekt en georganiseerd door de vrouw. Ook hierin wordt dus door de vrouw beter voorbereid. Dit zorgt er tevens voor dat vrouwen meer spullen op reis nodig hebben. Namelijk de reisdocumenten en boekjes over de bezienswaardigheden.

De man neemt dan een stuk minder spullen mee op vakantie, ook de druk is een stuk lichter. De vrouw treft alle voorbereidingen en is de motor achter de meeste reizen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 ReizenXpert

Thema door Anders Norén