ReizenXpert

De naam zegt het al

‘Treinritje wordt duurder’

Volgend jaar wordt het reizen met de trein duurder. NS verhoogt namelijk vanaf 1 januari 2015 de prijzen van zowel afzonderlijke reizen als van sommige abonnementen.

De tarieven bij de NS stijgen gemiddeld met bijna 2 procent. Veel abonnementen, zoals ook het voordeelurenabonnement, worden 2,15 procent duurder.

Inflatie en ProRail

 

De NS schuift de tarieven-verhoging op de inflatie. De inflatie zou dan ook 2 procent moeten zijn. Een andere reden voor de NS voor de prijsverhogingen zijn de hogere tarieven die het bedrijf aan ProRail moet betalen voor het gebruik maken van het spoor. ProRail heeft de meeste spoorlijnen in beheer.

Kinderen kunnen gratis reizen

Kinderen tussen de 4 en 111 jaar kunnen komend voorjaar gratis meereizen met volwassenen. Dit kan met het Kids Vrij-abonnement. Dit kan de NS zich veroorloven door het geld in te zetten dat klanten niet terugvragen wanneer ze vergeten uit te checken.

Niet alle prijzen bij de NS gaan omhoog. De tarieven bij de abonnementen Dal Voordeel, Altijd Voordeel, Weekend Vrij en Dal Vrij blijven gelijk.

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 ReizenXpert

Thema door Anders Norén