ReizenXpert

De naam zegt het al

Prachtig dagje uit Veluwe

 
Wandelen en fietsen op de Veluwe
De Veluwe is veruit een van de mooiste gebieden in Nederland. Als natuurliefhebber kunt u hier echt uw hart ophalen. Het gebied leent zich perfect voor lange wandelingen of fietstochten door bossen en heidevelden of langs zandverstuivingen en waterplassen. De Veluwe is maar liefst 91.200 hectare groot, het kan dus moeilijk zijn om te kiezen wat u precies tijdens uw dagje Veluwe wilt zien. Eén van de natuurparken op de Veluwe is het Nationaal park de Hoge Veluwe. In dit gebied zijn verschillende mooie wandelroutes te lopen, afwisselend van 5 km tot zo’n 30 km. Heeft u maar een dagje de tijd en wilt u zoveel mogelijk van de Veluwe zien? Dan kunt u ook een fietsroute maken, op deze manier legt u makkelijk 40 km af.
Wild spotten
Voor welke route u tijdens uw dagje uit Veluwe ook kiest, op de Veluwe heeft u altijd de kans om wild tegen te komen. Een erg bijzondere ervaring. Zo lopen er op de Veluwe onder andere wilde zwijnen, damherten en reeën. De meeste kans om deze dieren te zien is in de ochtend of in de avond, maar wanneer u zich rustig gedraagt heeft u ook overdag kans om een van deze dieren te spotten.
Meerdere opties voor uw dagje weg op de Veluwe
Naast de prachtige natuur zijn er nog meer redenen voor een dagje weg Veluwe. Zo is een bezoekje aan het Kröller-Müller Museum zeker de moeite waard. In dit museum kunt u rondlopen in de beeldentuin en de indrukkwekkende verzameling van werken van o.a. Vincent van Gogh, Pablo Picasso en Piet Mondriaan bekijken. Een andere unieke ervaring op de Veluwe is Papierfabriek de Middelste Molen. De enige papierfabriek in Nederland die in oude staat bewaard is gebleven. Kijk voor meer informatie over wat te zien en te doen of overnachtingen op de Veluwe eens op de dagje uit Veluwe pagina van Bungalowpark Hoenderloo.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 ReizenXpert

Thema door Anders Norén