ReizenXpert

De naam zegt het al

In Rusland op vakantie? Hier zijn enkele tips.

Rusland is enorm. Dit reusachtige land heeft daarom veel te bieden. Ben je hier nog nooit geweest, dan zou ik het zeker een keer proberen. Als je al overweegt om naar Rusland op vakantie te gaan, dan zijn hier enkele tips om ervoor te zorgen dat jouw reis soepel verloopt.

 

Een Rusland vakantie is eigenlijk een best duur land om naartoe te reizen. Dit is dan ook het eerste dat we mee willen geven. Maak daarom een goed kostenplaatje voordat je vertrekt. Om een idee te geven: de leuke hotels in Sint-Petersburg kosten ongeveer 50 tot 100 euro per nacht. Als je een hostel bezoekt ben je natuurlijk wel weer wat goedkoper uit. De prijzen hangen wel af van de koers van de roebel, dus de ene periode kan het wat goedkoper uitvallen dan de andere.

 

Een van de belangrijkste dingen die je moet weten voordat je vertrekt is dat je een visum nodig hebt. Het enige waar je even op moet letten, is dat je voor een Russisch visum een uitnodiging moet hebben. Je kunt deze uitnodiging het beste regelen via je verblijf. Bij het aanvragen van het visum kun je eventueel een visumbureau inschakelen om het proces iets te vergemakkelijken. Naast je visum is er nog een ander ding wat belangrijk is, dit is je reisverzekering. Deze heb je namelijk ook al nodig voordat je je visum aan kunt vragen, dus regel dit eerst.

 

Maar waar in Rusland moet je dan heen? Natuurlijk zijn Moskou en Sint-Peterburg bestemmingen die je niet wilt missen. Maar Rusland heeft nog veel meer te bieden. Kijk dus vooral ook even verder. Er zijn genoeg mooie dorpen te vinden, die zijn omringt door prachtige natuur. Hopelijk kun je nu je reis naar Rusland een stuk beter voorbereiden, veel plezier!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 ReizenXpert

Thema door Anders Norén