ReizenXpert

De naam zegt het al

Rondreis door Ijsland, wat je moet weten.

Wil je op vakantie in Ijsland? De ring road die om IJsland ligt is bij uitstek geschikt voor een roadtrip. Je kunt de weg makkelijk in een uur of 17 rijden. Als je dit hebt gedaan betekent het dus dat je het hele land hebt gezien. 17 uur rijden is niet veel, dus kun je tijdens je rondreis door IJsland alles makkelijk in een paar dagen zien. Toch is het wel aan te raden er een ruime week voor uit te trekken. Je kunt dan namelijk veel zien van het land. En dit wil je natuurlijk ook, IJsland is namelijk erg divers, dus er is heel veel te zien. Als je de rijtijd over een week uitsmeert, kom je ongeveer op drie uur rijden per dag uit. Dit is makkelijk te doen, het uitzicht is namelijk geweldig, dus zal je je niet snel vervelen in de auto.

 

De infrastructuur is geweldig. De ring road is zo aangelegd, dat alle bezienswaardigheden direct aan de weg zitten. Je kunt dus overal je auto parkeren en genieten van het uitzicht. Wel zo makkelijk dus. Navigeren is om deze reden ook niet zo moeilijk. De auto is dan ook de meest voor de hand liggende manier om jezelf te transporteren in IJsland. Een nadeel is wel de benzine. Deze is namelijk niet erg goedkoop. Daarnaast zijn de hotelletjes ook niet bepaald budget. Het is daarom wel aan te raden aardig wat te sparen voor deze reis.

 

In de winter is het een uitdaging om de ringroad te rijden. Het noordelijke gedeelte is dan namelijk helemaal onder gesneeuwd. Als je dit niet gewend bent zal hier doorheen rijden geen pretje zijn, dus wees gewaarschuwd!

 

Als laatste tips wil ik nog meegeven, dat je niet te hard moet gaan rijden. Hoe verleidelijk het misschien ook is. Trap het gaspedaal niet volledig in. Een boete zal je niet snel krijgen, maar als je hem eenmaal hebt ben je niet blij. Ze zijn namelijk erg aan de prijs.

 

Hopelijk heb je je door het lezen van deze blog al een beetje voor kunnen bereiden op je reis. Bij twijfel zou ik zeggen: doen!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 ReizenXpert

Thema door Anders Norén