ReizenXpert

De naam zegt het al

Drie tips voor je op wintersport gaat

De koudste maand van het jaar is aan de gang: februari. Dat houdt in dat we met zijn allen weer lekker op wintersport gaan. We vertrekken naar Duitsland, Italië, Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk. Maar wanneer we vertrekken, moeten we met een hoop dingen rekening houden. Om een voorbeeld te noemen: in Duitsland moet je een groene sticker hebben voor het milieu, anders kan je een forse boete krijgen. Dit wil je natuurlijk voorkomen, dus moet je van te voren deze bestellen op het internet. We zetten een paar reistips voor je op een rijtje.

Koop sneeuwkettingen

Wanneer je op wintersport gaat, is het verstandig om sneeuwkettingen mee te nemen. Hier in Nederland hebben we vaak al genoeg aan een paar winterbanden, maar in de wintersportgebieden kan er een behoorlijk pak sneeuw in de bergen liggen. Dan moet je absoluut een paar sneeuwkettingen hebben. Anders is een ongeluk eigenlijk wel gegarandeerd.

Sluit een reisverzekering af

Mensen weten vaak niet of ze een kortlopende of een doorlopende reisverzekering hebben. Dit kan je eenvoudig controleren bij je verzekeraar. Vaak ben je goedkoper uit wanneer je een doorlopende reisverzekering afsluit. Dit is dan op jaarbasis rond de €50. Dit is dan geen werelddekking.

Maak de auto goed schoon van te voren

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, is het verstandig dat alles aan de auto gecontroleerd is. Denk bijvoorbeeld aan de bandenspanning, werken alle lichten, zorg voor een gevarendriehoek, reflecterende hesjes et cetera. Doe je dit niet, dan heb je een probleem. In Frankrijk is het overigens verplicht om een alcoholcontrole bij je te hebben.

 

 

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 ReizenXpert

Thema door Anders Norén