ReizenXpert

De naam zegt het al

Rondreis door Australië

Een verre reis maken staat vaak hoog op de bucketlist van vele mensen. Australië is daarbij één van de meest genoemde landen, welke graag eens bezocht zou willen worden. Een land zo groot als Europa met een prachtig klimaat, goede infrastructuur, Engelstalig en ook nog eens hartstikke veilig. Deze ingrediënten maken een rondreis door Australië de ultieme vakantiedroom voor vele.

De mooiste routes in Australië

Wanneer je het prachtige Australië wilt gaan ontdekken bereid je dan goed voor. Het land is zo ontzettend groot dat het onmogelijk is om alles te zien ineen kort tijdsbestek. Bepaal vooraf voor jezelf wat je beslist wilt gaan zien en wat je eventueel zou kunnen skippen. Het aantal bezienswaardigheden hangt natuurlijk samen met de tijd hoelang de rondreis door Australië mag gaan duren. Veel reizigers kiezen voor een vakantie aan één van de kusten van het land. De Oostkust met o.a de stad Sydney is verreweg het meest populaire deel van Australië.

australie reizen.jpg

Waarom rondreizen door Australië?

Rondreis door Australië goedkoop?

Australië is niet bepaald een goedkoop land. Er zijn wellicht goedkope opties te overwegen wanneer je een rondreis door Australië wilt gaan maken. Wanneer je naar Australië vliegt, kun je uitkijken naar tickets met verschillende stops om goedkoper uit te zijn. Een stopover van een paar dagen in een ander land kan ook nog eens een aangename aanvulling zijn op je droomreis! Binnenlands zijn er ook wel goedkope budgetmaatschappijen die je kunnen vervoeren. Veruit de goedkoopste optie om binnen Australië te reizen is met de bus. Het busnetwerk is uitstekend en brengt je waar je wilt.

Visum Australië en inentingen

Wanneer je een rondreis door Australië gaat maken dien je van te voren een visum aan te vragen. Afhankelijk van het reisdoel heb je twee verschillende soorten visa. Een toeristenvisum volstaat wanneer je enkel heerlijk gaat genieten van een welverdiende vakantie. Een working holiday visum is populair bij vakantiegangers die naast een heerlijke droomreis ook af en toe wat bijklussen en zo de rondreis door Australië zo lang mogelijk laten duren. Voor Australië worden geen inentingen of vaccinaties aanbevolen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 ReizenXpert

Thema door Anders Norén