ReizenXpert

De naam zegt het al

De ideale wandelvakantie

De ideale wandelvakantie is waarschijnlijk, net als de ideale vakantie, voor iedereen verschillend. De ene houdt van een stevige zeebries op de dijk of op het strand terwijl een ander graag onder het geritsel van bladeren door een bos trekt.
Mijn voorkeur gaat uit naar een wandelvakantie in de bergen en liefst in de Zwitserse Alpen. De prachtige natuur en de typisch Zwitserse discipline (je zal er geen papiertje of peukje op de weg vinden!) vormen een voor mij niet te versmaden combinatie.

Voor het vertrek

Een wandelvakantie betekent wandelschoenen! Deze vormen je belangrijkste uitrusting tijdens een wandeling, maak dus zorgvuldig je keuze en laat je indien nodig bijstaan met deskundig advies. Loop ze in elk geval reeds voor het vertrek in!

Alles wat je op je wandeltochten wil meenemen zal in de rugzak moeten, deze is dus best voldoende groot. Hou er wel rekening mee dat je hem elke dag meerdere uren zal moeten dragen. Overschat je eigen krachten niet!

Je hoeft geen wandelfanaat te zijn om op wandelvakantie te vertrekken maar enige fysieke voorbereiding is wel aan te raden. Het is belangrijk dat je dit rustig opbouwt. Begin door 6 tot 8 weken voor vertrek wekelijks 2 tot 3 wandelingen in te plannen. Maak je tochten geleidelijk aan langer en zwaarder. Ook hier geldt: overschat jezelf niet!

ideale wandelvakantie

Advies voor de ideale wandelvakantie

Tijdens het verblijf

Een wandelvakantie is fysiek uiteraard veel zwaarder dan de hele dag aan het zwembad liggen met een frisse pint of cocktail in de hand. Je kan dus maar best uitgerust de dag aanvatten!

Zorg voor voldoende drank (water!) en stop ook enkele koekjes of een andere vorm van koolhydraten in je rugzak.

Neem warme én regenkledij mee op je dagtocht. Ook al schijnt ’s morgens de zon, zeker in de bergen kan het weer plots helemaal omslaan.

Het belangrijkste advies : geniet van je wandelvakantie en doe niets tegen je zin!

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 ReizenXpert

Thema door Anders Norén