ReizenXpert

De naam zegt het al

New York: een prachtige stad

New York bestaat uit vijf stadsdelen. Manhattan, Staten Eiland, Brooklyn, Qeenss en Bronx. De Bronx vormt de verbinding met het vaste land van Amerika. De overige stadsdelen worden door bruggen, tunnels en veerboten met elkaar verbonden.

Manhattan is een deel van New York City. Men vindt er Times Square, Central Park, Broadway, het Empire State Building en het Museum of Modern Art. Het dagelijkse straatbeeld wordt bepaald door de vele etenskraampjes, de gele taxi’s en de vele kantoormensen die de straat oversteken. En uiteraard de grote drukte. Overdag krioelt het hier van de mensen en in de avond, meteen na de avondspits is het hier bijzonder stil!

Staten Island is boomrijk en heel groen. verder wordt het landschap gedomineerd door de vele heuvels. Maar ook door historische bezienswaardigheden tot Kunst en openluchtevenementen. Een bezoek aan het Garibaldi Meucci Museum is een aanrader. Giusseppe Garibaldi leefde halverwege de 19e eeuw in ballingschap in de Verenigde Staten. Later werd hij een van de stichters van Italie.

Brooklyn wordt door de East River van Manhattan gescheiden. Deze wijk heeft een eigen karakter. Het Brooklyn Museum of Art is het op een na grootste museum van New York, Men vindt hier een zeer uitgebreide Egyptische collectie. Ook het oude Griekenland en Rome zijn terug te zien in de mooie mozaiken, bronzen beelden en keramieken. Tevens heeft dit museum een mooie schilderijenverzameling.

Queens is een Amerikaanse buitenwijk. Hier wonen veel Griekse en Italiaanse families. Generaties geleden maakten ze de oversteek naar Amerika. Flushing is de buurt waar verleden en heden het allerduidelijkst samenkomen.

Als laatste de Bronx herbergt vervallen buurten als South Bronx en een hele aangename woonwijk Riverdale genaamd. Interessant om te bezoeken is de Bronx Zoo. Het is de grootste stadsdierentuin van de Verenigde Staten.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 ReizenXpert

Thema door Anders Norén