ReizenXpert

De naam zegt het al

Je droom achterna: reizen door Amerika

In 2010 kwam er een droom voor mij uit. Ik mocht voetbaltrainingen verzorgen in de Verenigde Staten. In de staten Ohio, Indiana, Kentucky en Georgia reisde ik rond om op universiteiten en high schools trainingen te verzorgen voor zowel de jongens als meisjes. Gedurende een periode van 2 maanden trok ik rond, overnachtte ik in gastgezinnen en liet ik de Nederlandse voetbalvisie los op de Amerikanen. Lastig wel. Verstand van voetballen hebben ze daar echter niet.

Verkrijgen van een visum

Het verkrijgen van een visum voor deze reis was behoorlijk lastig. Zeker na 9/11 zijn de maatregelen om te reizen richting de Verenigde Staten behoorlijk aangescherpt. Wanneer je de visum eenmaal hebt bemachtigd, ga je jezelf voorbereiden op de reis. Je begint met het verzamelen van de juiste materialen.

Vind de juiste koffer

Ik ging dus in 2010 naar Amerika. Hierbij moest ik goed opletten wat voor koffer ik kocht. Na 9/11 zijn ook de regels voor een koffer enorm aangescherpt. Zo moet je een TSA slot hebben op je koffer. De Amerikaanse douane moet je koffer kunnen openen als ze dit willen, zonder het slot van je koffer te slopen.

Op naar het vliegveld

Toen ik naar het vliegveld ging, wist ik eigenlijk niet zo goed wat ik me moest verwachten. Eenmaal aangekomen kon ik mezelf inchecken en doorgaan naar de desbetreffende terminal. Daar werd ik door de douane ondervraagd wie mijn koffer had ingepakt, of ik hier al die tijd zelf bij was geweest, wat mijn doel van mijn reis wat et cetera.

Aangekomen in Amerika

Nadat ik geland was in Amerika, moest ik definitief de stempel krijgen voor mijn verblijf daar. Voor ik hierlangs was, werden er nog vingerscans gemaakt, werden er mijn ogen gemeten en moest er een pasfoto van mijn gezicht worden gemaakt. Al met al was het al een hele ervaring voor ik in Amerika was. Toen kon mijn trainingsavontuur eindelijk beginnen. Het was een droom die uitkwam.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 ReizenXpert

Thema door Anders Norén