ReizenXpert

De naam zegt het al

Europa of werelddekking reisverzekering

Je wilt tijdens je vakantie graag van een onbezorgde periode kunnen genieten. Helaas kunnen zich op vakantie onverwachte gebeurtenissen voordoen waar je plotseling mee wordt geconfronteerd: van je bagage die wordt gestolen tot medische kosten die in het buitenland niet door je zorgverzekeraar vergoed worden. Een reisverzekering biedt vaak uitkomst, maar hoe kies je de reisverzekering die het beste bij je past?

 

Korte of doorlopende reisverzekering

 

Afhankelijk van het soort reiziger dat je bent kun je kiezen voor een kortlopende reisverzekering die je afsluit voor een bepaalde reis. Je betaald een keer een premie en je bent verzekerd gedurende de dagen dat je op reis bent. Bij een doorlopende reisverzekering ben je een heel jaar verzekerd en hoef je niet voor iedere keer dat je op reis gaat een reisverzekering af te sluiten.

 

Ga je jaarlijks langer dan twee tot drie weken op vakantie of reis je regelmatig naar het buitenland dan is een doorlopende reisverzekering aan te raden. Je bent het hele jaar door tijdens al je uitstapjes en reizen naar het buitenland verzekerd, zonder dat je iedere keer apart over het afsluiten van een reisverzekering hoeft na te denken. Gemak dient te mens.

 

Aanvullende modules

 

Reisverzekeringen kennen aanvullende modules voor bijvoorbeeld duiken, wintersport en andere bijzondere sporten. Heb je plannen om tijdens je vakantie bijvoorbeeld te gaan bungeejumpen of op een quad te rijden dan is het verstandig om te kiezen voor een aanvulling op je reisverzekering met extreme sporten. Lees daarom de polisvoorwaarden altijd goed door en let goed op dat je extra risico meeverzekerd, een ongeluk zit immers in een klein hoekje.

 

Europa of werelddekking

 

Ga je op reis buiten Europa, let dan bij het afsluiten van een reisverzekering op dat je kiest voor werelddekking. Vaak is dit een aanvullende of meer uitgebreide reisverzekering. Kosten voor werelddekking liggen doorgaans hoger dan de standaard Europa-dekking. Overigens geldt voor beide varianten dat je 24-uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar de alarmcentrale kunt bereiken in geval van nood.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 ReizenXpert

Thema door Anders Norén