ReizenXpert

De naam zegt het al

Corsica: een onvergetelijk Frans vakantie eiland!

Corsica is een adembenemend eiland gelegen in de Middellandse Zee, tussen Italië en Frankrijk. Het is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie. Het eiland is bezaaid met prachtige stranden, rustige dorpjes en adembenemende berggebieden. Het is de thuisbasis van een bijzondere cultuur, waarvan de inwoners trots zijn. Als je op zoek bent naar een perfecte vakantiebestemming met een heerlijk klimaat, een prachtige omgeving en een gastvrije bevolking, dan is het Franse eiland Corsica de bestemming voor jou.

 

Hoe kan ik naar het eiland reizen?

Corsica is makkelijk te bereiken met het vliegtuig, de boot of de auto. Er zijn veel internationale vluchten vanuit Europa naar de twee luchthavens op het eiland, Bastia en Ajaccio. Als je met de boot naar Corsica reist, kun je een veerboot nemen vanuit Marseille, Toulon of Nice in Frankrijk of vanuit Genua of Livorno in Italië. Een andere optie is om met de auto te reizen. Corsica is goed verbonden met Frankrijk door een veerboot vanuit Toulon of Marseille, maar ook met Italië door een veerboot vanuit Livorno of Genua.

Corsica vakantie vieren

Waar kan ik overnachten?

Er zijn verschillende opties voor accommodatie in Corsica. De meeste toeristen verblijven in hotels of appartementen, maar er zijn ook campings, B&B’s, vakantiehuizen en zelfs luxe resorts. Als je op zoek bent naar een rustige plek om te verblijven, zijn de vele kleine dorpjes en stadjes de perfecte optie. Er zijn ook veel grote steden zoals Ajaccio en Bastia waar je kunt verblijven. Als jij een Fly & Drive vakantie boekt, dan kan je met je huurauto direct naar je overnachtingsplek rijden. Met een Fly en Drive reis ben je verzekerd van een eigen huurauto via een gerenommeerd verhuurbedrijf. 

 

Bezienswaardigheden & activiteiten

Corsica biedt tal van mogelijkheden om te ontdekken en te genieten. Het eiland heeft een prachtige kustlijn met veel stranden, baaien en kreken. Er zijn prachtige stranden die perfect zijn om te zonnen, te zwemmen en te relaxen. Als je meer actief bezig wilt zijn, kun je kajakken, duiken, paardrijden en wandelen. Er zijn ook veel bezienswaardigheden in Corsica, zoals historische gebouwen, kerken, musea, kastelen en parken. Het eiland heeft ook veel natuurreservaten (zoals Scandola Nature Reserve), waar je kunt genieten van de prachtige flora en fauna. Als je van winkelen houdt, kun je terecht in de vele winkels in de steden. Corsica heeft veel leuke plekken om ‘s nachts uit te gaan. Er zijn veel bars, cafés, clubs en discotheken. De meeste steden hebben ook veel live muziek, waar je kunt genieten van lokale artiesten. Als je op zoek bent naar iets authentieks, kun je de traditionele dansavonden bezoeken.

 

Eten en drinken

Corsica heeft een heerlijke gastronomie. Er zijn veel traditionele restaurants waar je kunt genieten van de lokale specialiteiten. De meeste restaurants serveren vis- en vleesgerechten, maar ook veel vegetarische gerechten. Er zijn ook veel kleine cafés en bars waar je kunt genieten van een heerlijke maaltijd of een drankje. De kustgebieden van Corsica zijn ook bekend om hun wijnen. Er zijn veel wijnhuizen waar je kunt genieten van de lokale wijnen. Corsica staat ook bekend om zijn bier, dat gemaakt wordt met de lokale ingrediënten.

 

Hoe kan je dit Franse vakantie-eiland weer verlaten?

Als je klaar bent met je vakantie, kun je terugkeren naar huis met het vliegtuig, de boot of de auto. Als je met het vliegtuig terugkeert, kun je vanaf de luchthavens Bastia of Ajaccio terugvliegen naar je thuisland. Als je met de boot terugkeert, kun je een veerboot nemen vanuit Marseille, Toulon of Nice in Frankrijk of vanuit Genua of Livorno in Italië. Als je met de auto terugkeert, kun je met de veerboot vanuit Toulon of Marseille in Frankrijk terugkeren, of met de veerboot vanuit Livorno of Genua in Italië.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 ReizenXpert

Thema door Anders Norén