ReizenXpert

De naam zegt het al

6 prachtige Europese steden

Laat de grote wereldsteden even achterwege. Want in hun kleinere tegenhangers valt er minstens evenveel te ontdekken. Deze zes minder bekende steden staan alvast op ons verlanglijstje. Ken jij ze al?

Eze – Frankrijk

In Eze, een middeleeuws stadje op een rotspunt, word je getrakteerd op een wijds en fenomenaal uitzicht over de Middellandse Zee. Het cirkelvormige stratenplan centraliseert zich rond de ruïnes van een oud kasteel. Verdwaal in de straten met pittoreske huisjes en verborgen binnenplaatsen!

Cesky Krumlov – Tsjechië

Laat Praag, hoewel een absolute must-see, even links liggen. Het oude stadsgedeelte van Cesky Krumlov dateert al uit de dertiende eeuw en staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Net zoals in Praag stroomt hier de prachtige Moldau doorheen de stad. De vele bruggen en de gezellige oevers zorgen voor een idyllische sfeer. Ook te combineren met een vliegreis naar Praag.

bled meer

Eiland op het Bled meer

Bled – Slovenië

Slovenië is op toeristisch vlak aan een opmars bezig. Het meer van Bled is een van de trekpleisters. En terecht, de smaragdgroene watermassa met klein eilandje middenin is een schilderachtig schouwspel. Bezoek het romantische kasteel te midden van het meer of maak een fenomenale wandel-, fiets- of boottocht!

Albarracin – Spanje

Op ongeveer twee uur rijden van regio Valencia waan je je even in een ander tijdperk: de middeleeuwen. In Albarracin is er nog geen sprake van modernisering. Dit authentieke dorpje ligt hoop op een bergtop. Wandel door de gezellige, smalle straatjes en verwonder je over de architectuur, die sinds de zeventiende eeuw nog grotendeels intact is gebleven.

Kotor – Montenegro

De baai van Kotor, die iets wegheeft van een fjord, is een van de mooiste baaien ter wereld! Vanuit het stadje Kotor heb je een prachtig zicht over de vlindervormige baai. Vele volkeren doorheen de geschiedenis, zoals de Romeinen, Turken, Fransen en Spanjaarden, hebben dit prachtig stukje natuur weten te waarderen.

Mostar – Bosnië en Herzegovina

Mostar heeft een rijke geschiedenis. Zijn  bloeiperiode als grensstad van het Ottomaanse rijk begon in de dertiende eeuw. Het historische stadsgedeelte is hier een stille getuige van. De oude Turkse huizen en Stari Most, de gereconstrueerde oude brug, zijn belangrijke symbolen in deze multiculturele stad.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 ReizenXpert

Thema door Anders Norén