ReizenXpert

De naam zegt het al

Waarom je altijd pasfoto’s in huis moet hebben

Deze vraag wordt veel gesteld, want we hebben allemaal wel eens een foutief geworden pasfoto gezien. Om een mooie pasfoto te maken, heb je een goede camera nodig en goede lichtomstandigheden. Een statief is aanbevolen voor het maken van een goede pasfoto. Je kunt pasfoto’s maken met een smartphone, maar de kwaliteit is minder goed dan wanneer je dit met een spiegelreflexcamera doet. Je weet maar nooit wanneer een pasfoto goed van pas kan komen, het kan in ieder geval kwaad om thuis een aantal reserves te hebben. Natuurlijk hebben we allemaal foto’s op onze telefoon waar wij zelf op staan, maar deze kunnen helaas niet gebruikt worden voor officiële documenten zoals een paspoort, ID of rijbewijs. Hiervoor heb je een officiële pasfoto nodig en het is altijd goed om zo’n foto achter de hand te hebben! Maak daarom een pasfoto voor je paspoort bij een bedrijf dat weet wat ze moeten doen. Een pasfoto moet namelijk aan verschillende regels voldoen.

pasfoto paspoort

Foto voor je paspoort

Eisen van een pasfoto

De pasfoto moet voldoen aan de zogenaamde biometrische eisen. Deze eisen zijn ingesteld door het ministerie van binnenlandse zaken, zodat zij makkelijk geautomatiseerde analyses kunnen uitvoeren. Er mag geen schaduwvorming zijn in de achtergrond of in het gezicht, de afmetingen van de pasfoto moeten 3,5 cm bij 4,5 cm zijn en de foto moet natuurlijk scherp zijn. Daarnaast moet de achtergrond een egale kleur lichtgrijs, lichtblauw of wit zijn. Het hoofd moet in het midden van het beeld staan en schouders naar voren afgebeeld. Je moet de camera in kijken en mag hierbij niet scheef kijken. Het hoofd mag alleen bedekt worden, als dit is vanuit religieuze overtuiging. Het zijn behoorlijk wat regels, dus maak een pasfoto voor je paspoort niet zelf, maar laat de officiële pasfoto maken door iemand die er verstand van heeft,

Doeleinden van een pasfoto

Als je dan eindelijk een prachtige officiële pasfoto hebt laten maken, is het handig om deze thuis te bewaren. Niet alleen om ze te gebruiken voor officiële documenten, maar bijvoorbeeld ook als je aan een familielid, vriend of vriendin of kind een foto van jezelf wilt meegeven. Dat gaat stukken makkelijker dan het uitprinten van je laatste gemaakte selfie. Je kunt de foto ook gebruiken als nieuwe profielfoto voor sociale media. Dus maak een pasfoto voor je paspoort, dat is voor meer doeleinden handig! Begin dus met het maken van een pasfoto.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 ReizenXpert

Thema door Anders Norén